A co duben?

Hned po Velikonocích nás čeká ve středu 3. dubna odpolední akce, protože ve škole bude probíhat zápis do 1. tříd. Na oběd půjdeme už před polednem a ve 13.00 hodin vyjedeme do města. Navštívíme Muzeum východních Čech, výstavu Jan Žižka a mladší z nás i program Prvorupubliková třída, kde si zahrají na školu před 100 lety. V plánu máme i procházku Jiráskovými sady a návrat ke škole v 16.00 hodin. 

V souvislosti s tímto dnem (středa 3.4.)2, prosíme, abyste nám dali vědět, zda si děti vyzvednete tento den po obědě do 13.00 hodin, nebo po akci od 16.00 do 17.20 hodin. Po obědě si děti vyzvedávejte na hřišti pavouk před branou školy u prvního paneláku od 12.00 do 13.00 hodin. Děti budou na hřišti mít i aktovku. Po akci v 16.00 hodin, prosíme, děti vyzvedávat taktéž na hřišti pavouk, abychom ve škole nerušili. Prosíme rodiče, aby nechodili a nezvonili na družinu u vchodu školy. Najdete nás do 13.00 a po 16.00 na hřišti pavouk!!! Můžete se s námi spojit i telefonicky na družinovém čísle 773 582 658.

Děti z tříd 2.D a 1.C stráví toto odpoledne v přírodě. Popojedou do Roudničky a tam je čeká krásná procházka kolem rybníků. Návrat ke škole v 16.00 hodin. 

Všechny děti musí mít na akci batůžek se svačinou, pitím a dvě jízdenky na MHD nebo městskou kartu!

Další pondělí 8. dubna máme v plánu jet do Vysoké nad Labem a navštívit rozhlednu Milíř a zpáteční cestu zvládmout pěšky. V pondělí 15. dubna by nás měl navštívit PhDr. Socha, který je odborníkem na dinosaury a bude nám o nich vyprávět. (To tu ještě nebylo!!!) V pondělí 22. dubna si chceme užít naše oblíbené hřiště u lachtana, kam půjdeme pěšky a v pondělí 9. dubna oslavíme čarodějnice na školní zahradě. Nebudeme dělat oheň, ale čekají nás zábavné a těžké čarodějnické úkoly. 

Mimo tradiční pondělky se děti mohou těšit na studia keramiky, na nové roboty, na žonglování a na detektivní hru v knihovně. 

Návštěva muzea a odpoledne s dinosaury bude finančně podpořeno z operačního programu JAK na podporu inovací EU v zájmovém vzdělávání. 

Naplánované akce a jejich termíny se mohou během měsíce změnit. Doporučuji sledovat web, nástěnku družiny, zápisníček dětí, ale také se ptát dětí. Popřípadě máte k dispozici v době otevřené družiny náš družinový telefon. 

Také již začínáme plánovat tradiční letní družinu, která znamená pět celodenních výletů od pondělí do pátku – letos v termínu od 19.8. do 23.8.2024. Zájem hlaste vychovatelům. Cena obvykle 1200,- Kč použitá na vstupy a dopravu. Jednotlivé výlety a konkrétní časy upřesníme později.