ODPOLEDNE V BRADAVICÍCH

Naši prvňáčci jsou nadšení fanoušci filmové série o mladém čarodějovi a jeho přátelích. O příběhu Harryho Pottera vědí téměř vše, a proto jsme se rozhodli, že si celé jedno odpoledne užijeme ve stylu BRADAVICKÉ ŠKOLY.
Jako první bylo zapotřebí se všem ukázat ve svých čarodějnických hábitech a rozdělit se do patřičných kolejí – Mrzimoru, Havraspáru, Nebelvíru či Zmijozelu. 
Všichni byli s rozhodnutím Moudrého klobouku spokojení a bylo na čase se posilnit v naší Velké síni (školní jídelně). 
Po cestě zpět dostali malí kouzelníci nelehký úkol. Aby se později dostali do PRASINEK a do hostince U DVOU KOŠŤAT na něco dobrého, museli od tří mudlů získat tři podpisy. Podařilo se jim to! 
První hodinou v naší škole čar a kouzel bylo věštění z kávové sedliny. Každý mohl v kávě vidět různé obrazce a tak byly výsledky opravdu rozmanité. Podařilo se nám zachytit například ocas mořské panny, psa nebo čerta. 
Velmi zajímavým předmětem je i bylinkářství, kterému jsme také věnovali čas. Po čichu jsme poznávali různé druhy koření a povídali si, k čemu se jaký druh používá. 
Po namáhavé výuce přišla chvíle na turnaj ve FAMFRPÁLE. Dva školní týmy se postavili proti sobě, aby změřili své herní síly. Stejně tak jako ve filmu i u nás hrála důležitou roli ZLATONKA, která rozhodla o vítězi zápasu. 
Třešničkou na dortu tomuto dni byla již zmíněná návštěva Prasinek a hostince, kde na nás čekalo drobné občerstvení. Muffiny zdobené kolejními znaky a v lahvích lektvary – Mnoholičný lektvar a Felix Felicis (Tekuté štěstí).
Myslím, že se nám den vydařil na jedničku! 

Simona Chaloupková, vychovatelka  

 

Zdroj náhledového obrázku: https://www.sarden.cz/2020-02-23-0000/nedelnik-harry-potter-jako-dvere-ke-cteni-fantastiky