Za kulturou do divadla DRAK

Letošní divadelní sezóna loutkového divadla DRAK přinese mnoho zajímavého a také premiéry nových inscenací. A u toho naše děti nemohou chybět. 

Společně s třídními učiteli se žáci vypraví během prvního pololetí školního roku do divadla několikrát. Navštíví představení: Kašpárek a zbojník, Huckleberry Finn a chystanou premiéru inscenace na motivy pohádky Boženy Němcové Sedmero krkavců.

 

Kašpárek a zbojník

Huckleberry Finn

A tak se budou moci děti podívat na inscenaci o síle vůle a o neposedné duši, která dojde pokoje a o odvaze obětovat se pro druhé. Protože v jedné vesnici, nedaleko zámku, ve starém pekařském stavení žije s rodiči dívenka, Bohdanka, která na půdě nalezne v zaprášené truhle sedm bílých košil. A s nimi i strašnou pravdu, které se rozhodne čelit. Žádná bolest nemůže být tak velká, aby se nedala zastavit. Podaří se jí to? To už nám odpoví pohádka SEDMERO KRKAVCŮ.

HUCKLEBERRY FINN je mladý chlapec, který se vymyká. Chtělo by se říct, že má problém se přizpůsobit svému okolí, ale to by nebyla tak docela pravda. On se o to totiž ani nijak nesnaží. Jde svou vlastní cestou, někdy se spálí, někdy z ní sejde, lituje ale jen málokdy. Jednoho dne pak shoda různých okolností spojí jeho osud s osudem uprchlého otroka Jima a tato nepravděpodobná dvojice se vydává na společnou plavbu po Mississippi. Plavbu, která je jedním velkým obrazem útěku za svobodou. Jak se ale ukáže, stát se svobodným neznamená jen zbavit se útlaku a ústrků, ale možná taky vlastních předsudků.

Autorská inscenace opírající se o motivy slavného románu Marka Twaina, který je považovaný za jeden ze zakladatelských titulů tradice velkých amerických románů. Inscenace tematicky navazuje na dva předchozí tituly od téhož inscenačního týmu, Bílého tesáka a Cestu, a tvoří s nimi ucelenou trilogii dobrodružných příběhů o svobodě inspirovaných velkými díly americké literatury.

A KAŠPÁREK A ZBOJNÍK? Inscenace, která oslavuje loutkařství. A tak nebude nouze o mnoho dobrých nápadů, legrácky a vtípky. Máme se na co těšít!

Hezké kulturní zážitky a příjemné dojmy všem žákům.

Zdroj obrázku: https://www.divadelni-noviny.cz/za-divadlem-do-hradce-ii